Tento nepečený dort ke kávě připravíte za 20 minut a výsledek Vás mile překvapí. Jde o fantastický dezert, který má famózní chuť a příprava Vám nezabere ani půl hodiny. Chuť tohoto lahodného dezertu s krémem si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte svým přátelům a blízkým tento dezert ještě dnes a potěšte své blízké. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 600 ml smetany na šlehání
- 200 g tmavé čokolády
- 200 g mléčné čokolády
- 200 g bílé čokolády
- 2 balení čokoládových máslových sušenek
- 3 lžíce másla
- 1 prášková želatina
Jak budeme postupovat:
1) Namočíme si želatinu do studené vody a necháme ji nabobtnat.
2) každý druh čokolády si rozpustíme ve vodní lázni spolu s 200 ml smetany na šlehání. Želatinu zahřejeme a rozdělíme na 3 stejné části a vmícháme do každé čokolády. Důkladně vše promícháme a dáme zchladit.
3) Dokud čokolády chladnou, v mixéru rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu která nám vznikne namačkáme na dno dortové formy průměr 24 cm. Odložíme alespoň na 30 minut vychladit. Potom navrstvíme krémy podle barvy každou vrstvu vyhladíme, a dáme zpět do chladničky
4) Na druhý den dozdobíme buď to čokoládovou polevou nebo posypeme kakaovým práškem přes jemné sítko. Můžete podávat i s vyšlehanou šlehačkou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Zdroj receptu: yummly.com