Ideální nepečený dezert ke kávě – rychlost přípravy a chuť dortu si zamilujete

Tento nepečený dort ke kávě připravíte za 20 minut a výsledek Vás mile překvapí. Jde o fantastický dezert, který má famózní chuť a příprava Vám nezabere ani půl hodiny. Chuť tohoto lahodného dezertu s krémem si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte svým přátelům a blízkým tento dezert ještě dnes a potěšte své blízké. Pojďme na to.

111
Zdroj: yummly.com

Co budeme potřebovat:

  • 600 ml smetany na šlehání
  • 200 g tmavé čokolády
  • 200 g mléčné čokolády
  • 200 g bílé čokolády
  • 2 balení čokoládových máslových sušenek
  • 3 lžíce másla
  • 1 prášková želatina

Jak budeme postupovat:

1) Namočíme si želatinu do studené vody a necháme ji nabobtnat.

2) každý druh čokolády si rozpustíme ve vodní lázni spolu s 200 ml smetany na šlehání. Želatinu zahřejeme a rozdělíme na 3 stejné části a vmícháme do každé čokolády. Důkladně vše promícháme a dáme zchladit.

3) Dokud čokolády chladnou, v mixéru rozmixujeme sušenky a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu která nám vznikne namačkáme na dno dortové formy průměr 24 cm. Odložíme alespoň na 30 minut vychladit. Potom navrstvíme krémy podle barvy každou vrstvu vyhladíme, a dáme zpět do chladničky

4) Na druhý den dozdobíme buď to čokoládovou polevou nebo posypeme kakaovým práškem přes jemné sítko. Můžete podávat i s vyšlehanou šlehačkou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zdroj receptu: yummly.com