Chladné podzimní období nám mění nejenom náladu, ale i také naše chutě. Dopřejte si šálek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou nebo přáteli a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na nepečený jablečný krémeš, je tím pravým. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Co budeme potřebovat na nepečený jablečná krémeš:
- 1 kg jablek
- 2 lžíce krupice
- 500 ml mléka
- 150 g cukru
- 1 prášek z vanilkového pudinku
- půl lžičky skořice
- 2 krabičky sušenek Petit Beurre (máslové sušenky Be-Be, celkem 400 g)
- 250 ml sladkého nebo fiskálního krému
volitelné:
- kakao nebo strouhaná čokoláda (na ozdobu)
Jak budeme postupovat:
1) Jablka si omyjeme, očistíme, nastrouháme a přendáme je na plamen s cukrem, krupicí a skořicí. Vaříme 5-10 minut, aby mírně změkli.
2) Dále si smícháme pudinkový prášek s mlékem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Když jsou jablka měkká, přidáme rozšlehaný pudink a trochu skořice a vše spolu povaříme (za stálého míchání), dokud směs nezhoustne a spojí se s jablky, asi 5-10 minut.
3) Do pekáče položíme vrstvu sušenek, poté vrstvu jablečné směsi, opět vrstvu sušenek, opět vrstvu jablek a nakonec vrstvu sušenek.
4) Necháme takto připravený dezert dobře vychladnout. Dort polijeme šlehačkou (nejlépe druhý den, necháme přes noc vychladnout, aby sušenky absorbovaly jablečnou šťávu a změkly a spojila se nádivka, abychom je mohli nakrájet na kostičky)
5) Nakonec posypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO NÁVOD NA NEPEČENÝ JABLEČNÝ KRÉMEŠ:
Patříte mezi milovníky čokoládových dezertů? Vyzkoušejte také recept na „Nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – Je velmi chutný„
Sdílejte tento recept na nepečený jablečný krémeš s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.