Nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – Je velmi chutný

Patříte mezi milovníky čokoládových dezertů? Pokud ano, tak je tento dnešní recept na nadýchaný čokoládový dezert tím pravým. Je velmi chutný a vypadá jako připravený v cukrárně. Se šálkem skvělé kávy a tohoto dezertu si budete připadat jako na obláčku. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jeho přípravě. 

nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – je velmi chutný
Nikdo Vám neubude věřit, že není z cukrárny.        Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!


Co budeme potřebovat na čokoládový dezert:

  • 240 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 80 g krystalového cukru
  • 50 g kakaa
  • 5 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 225 g práškové šlehačky
  • 270 ml studeného mléka
  • 70 g čokolády
  • 60 g mascarpone

Na polevu:

  • 200 g šlehačkové smetany
  • 160 g čokolády

Jak budeme postupovat:

1) Vejce si rozklepneme do mísy, přidáme cukr a šleháme přibližně 7 minut do pěny. Následně přilijeme olej, mléko a přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Promícháme a nakonec přimícháme ještě proseté kakao.

2) Plech si vyložíme pečícím papírem a vylijeme na něj připravené těsto.

3) Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C.

Těsto v troubě.
Těsto v troubě.                                                    Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

4) Mezitím si ve vodní lázni připravíme polevu. Šlehačkovou smetanu utřeme s nalámanou čokoládou, dokud se obě složky nespojí.

5) Do misky si nasypeme práškovou šlehačku, zalijeme ji mlékem a šleháme 8 minut. Polovinu šlehačky odebereme a přimícháme do ní mascarpone. Do druhé poloviny šlehačky přimícháme čokoládu.

nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – je velmi chutný
Na míchání použijeme ruční mixér.                        Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

6) Upečenou piškot vyklopíme na podnos, sundáme pečící papír a pak ho vrátíme zpět na plech. 

7) Piškot pokropíme mlékem, navrstvíme šlehačkový krém s mascarpone a uhladíme jej. Následně navrstvíme čokoládový krém.

šlehačkový krém s mascarpone 
šlehačkový krém s mascarpone                             Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – je velmi chutný
čokoládový krém                                                 Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

8) Nakonec polijeme čokoládovou polevou a můžeme ozdobit například nasekanými oříšky nebo pistáciemi.

Čokoládovou polevu rozetřeme po celé ploše. 
Čokoládovou polevu rozetřeme po celé ploše.        Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

9) Čokoládový dezert odložíme do lednice minimálně na hodinu , nakrájíme a můžeme podávat.

nadýchaný čokoládový dezert jako z cukrárny – je velmi chutný
Můžeme podávat.                                                Zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme

VIDEO RECEPT NA NADÝCHANÝ ČOKOLÁDOVÝ DEZERT:

Pokud vás vaše osvědčené recepty již omrzely, zkuste pro tentokrát změnu. Vyzkoušejte recept na „Vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť

Sdílejte tento recept na nadýchaný čokoládový dezert s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.