Milovníci masových dobrot, zbystřete! Dnes si společně přichystáme šťavnaté bochánky plněné sýrovo-masovou směsí! Jedná se o chuťovka, která je díky své struktuře skvělým tipem na občerstvení pro oslavy a večírky. Příprava je také velice jednoduchá a to díky přiloženému foto receptu a video návodu.
Oslovili jsme vás touto dnešní dobrotou? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tyto šťavnaté bochánky plněné sýrovo-masovou směsí!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento makový koláč!
Výborný recept na šťavnaté bochánky:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 500 g hladké mouky
- 8 g sušeného droždí
- 10 g cukru
- 50 ml olivového oleje
- 300 ml teplé vody
náplň:
- 250 g mletého masa
- 1 rajče
- 100 g cibule
- 70 g červené papriky
- 70 g zelené papriky
- 20 g petrželky
- 15 g oleje
- 50 ml rajčatového protlaku
- špetku soli
- špetku pepře
- 5 g sladké papriky
- 5 g kmínu
- 150 g mozzarelly
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme vodu, droždí, a cukr. Vše promícháme.
2) Dále přidáme mouku, nakonec olej a vypracujeme si hezké hladké těsto.
3) Těsto necháme 40 minut kynout.
4) Jakmile tato doba uplyne a těsto nám nakyne, tak si začneme tvořit jednotlivé bochánky.
5) Bochánky si vytvarujeme tímto způsobem.
6) V dalším kroku si smícháme všechny uvedené ingredience na náplň.
7) Jakmile máme hotovo, tak si směs začneme nanášet na naše připravené bochánky.
8) Potřeme bílkem smíchaným s mlékem.
9) Pečeme při 180 stupních zhruba 25 minut.
10) Jakmile nám tato doba uplyne, tak plech vyndáme z trouby a ještě navrch přidáme mozzarellu. Následně vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě dalších 5 minut.