Není nad domácí knedlík, který si můžete jednoduše připravit. Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením. V dnešním článku se společně podívám na domácí karlovarský knedlík, který určitě oceníte například k nedělní kachně.
Co budeme potřebovat:
- 10 rohlíků
- 8 vajec (sníh)
- 1,5 dcl mléka +žloutky
- muškátový květ
- sůl
- 5 dkg másla (zbytek na potření hotových knedlíků)
- hrst petržele nebo kudrnky
Jak budeme postupovat:
1) Rohlíky si nakrájíme na menší kousky a všechny ingredience promícháme v nádobě.
2) Směs zabalíme do fólie a vytvarujeme knedlíky.
3) Nakonec dáme vařit do vroucí vody na 25-35 minut.
Vyzkoušejte také: Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny
Přejeme Vám dobrou chuť.