Domácí karlovarský knedlík

Není nad domácí knedlík, který si můžete jednoduše připravit. Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením. V dnešním článku se společně podívám na domácí karlovarský knedlík, který určitě oceníte například k nedělní kachně.

Zdroj: Šárka Mulačová

Co budeme potřebovat:

  • 10 rohlíků
  • 8 vajec (sníh)
  • 1,5 dcl mléka +žloutky
  • muškátový květ
  • sůl
  • 5 dkg másla (zbytek na potření hotových knedlíků)
  • hrst petržele nebo kudrnky

Jak budeme postupovat:

1) Rohlíky si nakrájíme na menší kousky a všechny ingredience promícháme v nádobě.

2) Směs zabalíme do fólie a vytvarujeme knedlíky.

3) Nakonec dáme vařit do vroucí vody na 25-35 minut.

Vyzkoušejte také: Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny 

Přejeme Vám dobrou chuť.