Černá buchta s máslovým krémem je skvělým dezertem, který si můžete připravit na různé příležitosti, jako například na oslavu narozenin, svátek, nebo jen tak pro radost a potěšení svých blízkých. Tento recept je poměrně snadný a rychlý na přípravu a výsledná buchta s krémem je velmi chutná a lahodná. Pokud máte rádi čokoládu a máte chuť na něco sladkého, pak je tento recept pro vás. Můžete si také hrát s různými příchutěmi krému a polevy, aby vaše buchta byla ještě víc originální.
Co budeme potřebovat:
- 40 dkg polohrube mouky
- 30 dkg cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 15 dkg másla
- čtvrt litru mléka
- téměř celý balíček kakaa
Ingredience pro krém:
- 1,5 balíčku másla
- Salko (množství dle chuti)
- 1 lžíce rumu
- strouhaná čokoláda (na posypání)
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si vymazaný a vysypaný plech.
2) Do mísy dáme mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, vejce, vanilkový cukr, máslo, mléko a kakao. Vše pořádně promícháme.
3) Výslednou směs rozetřeme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme asi 20-25 minut, dokud není buchta hotová.
4) Mezitím si připravíme krém. V míse vyšleháme máslo do bílé pěny a po lžících přidáváme Salko, dokud není krém dle naší chuti. Poté přidáme lžíci rumu a opatrně promícháme.
5) Hotovou buchtu necháme vychladnout, poté ji překrojíme na polovinu a naplníme krémem.
6) Na vrchol buchty posypeme strouhanou čokoládou a dáme ji do lednice, aby se krém trochu ztuhl.
Doporučujeme: Připravte si tento sušenkový koláč s úžasnou chutí – Nevyžaduje žádné pečení
Tip: Pokud nemáme čas na přípravu krému, můžeme buchtu jednoduše potřít marmeládou nebo polít čokoládovou polevou.