Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí prsa v chutném obalu s bramborami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 2 kuřecí prsa rozdělené na 3 části
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 250 g sýra
- 1 svazek petrželky
- 1 vejce
- 3 brambory
- 50 g parmazánu
- směs italských bylinek – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
Na potíraní:
- rostlinný olej
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa rozdělte na 3 části. Přikryjte je fólií a z obou stran je naklepejte. Pak je úhledně položte do velké oválné mísy na sebe. Přidejte sůl, pepř a rostlinný olej. Promíchejte rukama. Přikryjte fólií a nechte 30 minut odležet.
2. Nastrouhejte sýr na struhadle a dejte ho do oválné mísy. Přidejte petrželku, vejce a promíchejte. Získáte směs.
3. Kuřecí prsa položte na plech s pečicím papírem a každé z nich potřete směsí.
4. Pečte 25 minut při 200 °C.
5. Nakrájejte brambory na kolečka a napíchněte je na dřevěné špejle. Vznikne vám vějíř.
6. Nastrouhejte parmezán na struhadle a dejte ho do mísy. Osolte, opepřete a posypte paprikou.
7. Brambory na špejle potřete olivovým olejem a posypte je parmezán s bylinkovou směsí.
8. Položte je na plech a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.
9. Nakonec ozdobte petrželkou. Podávejte již bez špejle s pečenými kuřecími prsíčky.
10. Dobrou chuť!