Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept s kuřecím masem v lahodné omáčce. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecího masa
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky černého pepře
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 70 g másla – na smažení
Houbová omáčka:
- 1 cibule
- 60 g celeru
- 400 g hub
- 1/3 lžičky soli
- 1/3 lžičky černého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 3 ks česneku
- 2 lžíce mouky
- 100 ml bílého vína
- 400 ml vody
- 2 bobkové listy
- 200 ml smetany na vaření
Na ozdobu:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Naporcované kuřecí maso vložte do oválné mísy, osolte, opepřete, pokapejte rostlinným olejem a rukama promíchejte.
2. Na pánev dejte máslo a položte na něj marinované porcované kuře. Povařte je z obou stran 6 minut. Vložte je do mísy a dejte stranou.
3. Na stejnou pánev dejte nadrobno nakrájenou cibuli a 5 minut ji smažte. Poté přidejte celer a smažte dalších 5 minut. Přidejte houby, sůl ,pepř, tymián a česnek. Promíchejte a vařte 1 minutu. Pak přidejte mouku a znovu promíchejte. Nakonec přilijte bílé víno a zalijte vodou. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut na na mírném ohni.
4. Pak vraťte porcované kuře zpět a vařte dalších 10 minut.
5. Po uvaření je přendejte do mísy, omáčku přelijte smetanou na vaření a dobře promíchejte a pak je vložte zpět do houbové omáčky se smetanou.
6. Vyberte si přílohu podle vlastního výběru (rýže, brambory, těstoviny, salát…).
7. Podávejte ho s chutí a grácií.
8. Dobrou chuť!