Kuřecí Ruprecht – nakládané maso v pivním těstíčku

Kuřecí Ruprecht je skvělé jídlo na grilování nebo jako hlavní chod. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, a díky pivní marinádě má kuřecí maso vynikající chuť. Tento recept bude skvělým doplňkem pro vaši grilovací oslavu nebo pro vaši rodinnou večeři.

Můžete vyzkoušet různé variace této receptury podle vašich chutí, jako například použití různých piv, koření nebo bylinek. Kuřecí Ruprecht může být podáván s různými přílohami jako jsou různé druhy rýže, brambory, pečivo nebo zeleninové saláty.

kuřecí ruprecht – nakládané maso v pivním těstíčku
Zdroj: Karla Vitásková

Recept na kuřecí Ruprecht – nakládané maso v pivním těstíčku:

Co budeme potřebovat:

  • 3 kuřecí prsa na kostičky
  • 2 větší vejce
  • 2 dcl piva
  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • Barevný drcený pepř (může být i černý – špetka)
  • Sůl (ideálně Podravka)
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 velká lžíce hořčice
  • Medvědí česnek sušený
  • Grilovací koření (špetka)
  • 1 lžíce solamylu, pokud není k dispozici, přidejte o lžíci mouky více


Jak budeme postupovat:

1) Ve větší míse smíchejte vejce, pivo, worchestrovou omáčku, pepř, sůl, mouku, hořčici, sušený medvědí česnek a grilovací koření. Řádně promíchejte, aby byla marináda hladká.

2) Přidejte nakrájené kuřecí maso a řádně promíchejte, aby bylo celé maso pokryto marinádou. Uzavřete misku a nechte marinovat přes noc v lednici.

3) Druhý den vyndejte maso z lednice a nechte ho chvíli odpočinout na pokojové teplotě.

kuřecí ruprecht – nakládané maso v pivním těstíčku
Zdroj: Karla Vitásková

4) Rozpalte pánvičku na střední teplotu. Přidejte maso a smažte ho z obou stran do zlatova. Pokud je těstíčko příliš husté, přidejte trochu vody nebo piva.

5) Podávejte s různými dipy, saláty nebo zeleninou.

Doporučujeme: Bramboráky trochu jinak – Bramborové placky se šunkou a vejcem

Tento recept je skvělou volbou pro všechny, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a chuťově zajímavého.