Recept na tvarohovou buchtu s broskvemi

Tato tvarohová buchta s broskvemi je skvělým dezertem pro milovníky sladkostí a tvarohu. Broskve dodávají buchtě příjemnou ovocnou chuť a navíc ji obohacují o vitamíny a minerály. Buchta je ideální pro různé příležitosti, jako například na oslavu narozenin, svátek, nebo prostě jen na sladkou svačinku. Je rychlá a snadno připravitelná, což z ní činí skvělou volbu pro ty, kteří nemají na pečení moc času.

recept na tvarohovou buchtu s broskvemi
Zdroj: Blanka Kozáková

Recept na tvarohovou buchtu s broskvemi:

Co budeme potřebovat:

Suroviny:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy (v vaničce nebo v kostce)
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 vanilkový pudink (neuvařený)
  • 3 broskve (oloupané a nakrájené na menší kousky)

Jak budeme postupovat:

1) Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme a vysypeme plech.

2) Do mísy si dáme vejce, kakao, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a oba druhy mouky.

3) Poté přidáme mléko a olej a vše důkladně promícháme dohladka.

4) Vlijeme těsto na připravený plech.

5) Do další mísy si dáme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko a vanilkový pudink a vše dobře rozmícháme.

6) Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň a rovnoměrně rozložíme.

7) Nakonec na tvarohovou náplň posypeme nakrájené broskve.

8) Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 minut, nebo dokud nebude buchta zlatavě hnědá a pečená.

9) Hotovou buchtu necháme vychladnout a podáváme nakrájenou na porce.

Přejeme Vám dobrou chuť!