Tato tvarohová buchta s broskvemi je skvělým dezertem pro milovníky sladkostí a tvarohu. Broskve dodávají buchtě příjemnou ovocnou chuť a navíc ji obohacují o vitamíny a minerály. Buchta je ideální pro různé příležitosti, jako například na oslavu narozenin, svátek, nebo prostě jen na sladkou svačinku. Je rychlá a snadno připravitelná, což z ní činí skvělou volbu pro ty, kteří nemají na pečení moc času.
Recept na tvarohovou buchtu s broskvemi:
Co budeme potřebovat:
Suroviny:
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
Tvarohová náplň:
- 2 tvarohy (v vaničce nebo v kostce)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vanilkový pudink (neuvařený)
- 3 broskve (oloupané a nakrájené na menší kousky)
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme a vysypeme plech.
2) Do mísy si dáme vejce, kakao, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a oba druhy mouky.
3) Poté přidáme mléko a olej a vše důkladně promícháme dohladka.
4) Vlijeme těsto na připravený plech.
5) Do další mísy si dáme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko a vanilkový pudink a vše dobře rozmícháme.
6) Na těsto na plechu nalijeme tvarohovou náplň a rovnoměrně rozložíme.
7) Nakonec na tvarohovou náplň posypeme nakrájené broskve.
8) Dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 30 minut, nebo dokud nebude buchta zlatavě hnědá a pečená.
9) Hotovou buchtu necháme vychladnout a podáváme nakrájenou na porce.
Přejeme Vám dobrou chuť!