Francouzské řízečky s bramborovou kaší jsou vynikající jídlo, které je snadné a rychlé připravit. Tento recept je ideální pro ty, kteří mají rádi kuřecí maso a chuť česneku. K masu se přidávají další ingredience jako vajíčka, zakysaná smetana, pažitka, petrželka a hladká mouka, což vytváří dokonalou chuťovou kombinaci. Můžete si je vychutnat jako samostatné jídlo nebo jako součást salátu.
Co budeme potřebovat:
- 700g kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky)
- 3 vajíčka
- 3 prolisované česneky
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- sůl, pepř
- pažitka, petrželka
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí maso nakrájíme na malé kousíčky a osolíme a opepříme.
2) Přidáme prolisovaný česnek, rozmíchaná vajíčka, zakysanou smetanu, petrželku a hladkou mouku.
3) Vše důkladně promícháme a zpracujeme do jednotné hmoty.
4) Necháme asi hodinu odležet v lednici.
5) Na pánvi rozpálíme olej a lžící vrstvíme menší řízky, které smažíme z obou stran do zlatova.
6) Podáváme s pažitkou a dalšími přílohami podle vlastní chuti.
Doporučujeme: Rychlý oběd – zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrem