Obložené zapečené maso – tato kombinace chutí zapůsobí úplně na každého

V dnešním příspěvku si ukážeme velmi zajímavý recept, který doporučujeme vyzkoušet. Příprava je velmi snadná a maso je šťavnaté, měkké a jemné. Jsme si jisti, že tato odvážná kombinace chutí zaujme úplně každého. Připravte si toto obložené zapečené maso co nejdříve.

yw0ra4jag3w
Zdroj: Коллекция Рецептов

Recept na obložené zapečené maso:

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová krkovice bez kosti – 900 gr.
  • Česnek – 4 stroužky
  • Houby – 300 gr.
  • Cibule – 200 gr.
  • Čerstvá rajčata – 2-3 ks.
  • Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce
  • Sýr – 300 gr.
  • Oregano – 0,5 lžičky
  • Sůl, mletý pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nakrájíme na plátky silné asi 5 mm.

2. Houby důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Také oloupejte cibuli a česnek. Česnek nasekáme nadrobno a cibuli nakrájíme na měsíčky.

3. Rozpálíme pánev s trochou oleje, přidáme cibuli a na prudkém ohni opékáme, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte česnek, minutu restujte s cibulí a přidejte houby. Cibuli a žampiony podle chuti osolíme a osolíme černým pepřem.

Tip: můžete přidat jakýkoli druh hub: čerstvé, mražené, vařené, konzervované, sterilované, ale ne marinované, protože jsou kyselé.

4. Plátky masa položte ve dvou řadách na čistý plech. Poté dochuťte solí a mletým černým pepřem dle chuti (z obou stran).

maso 1
Zdroj: Коллекция Рецептов

5. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.

6. Na každý kousek masa položte 2-3 lžíce cibule a osmažené žampiony. Poté přidejte pár půlkolečků rajčat a navrch posypte sušeným oreganem.

maso 2
Zdroj: Коллекция Рецептов

7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a řízky pečeme 30 minut se zapnutou konvekcí.

8. Maso vyndejte z trouby a bohatě posypte sýrem nastrouhaném na hrubém struhadle.

maso 3
Zdroj: Коллекция Рецептов

9. Plech vložíme do trouby na dalších 10 minut, aby se sýr rozpustil a chytil zlatavou kůrku. Přejeme Vám dobrou chuť.

VIDEO NÁVOD NA OBLOŽENÉ ZAPEČENÉ MASO: