V dnešním příspěvku si ukážeme velmi zajímavý recept, který doporučujeme vyzkoušet. Příprava je velmi snadná a maso je šťavnaté, měkké a jemné. Jsme si jisti, že tato odvážná kombinace chutí zaujme úplně každého. Připravte si toto obložené zapečené maso co nejdříve.
Recept na obložené zapečené maso:
Co budeme potřebovat:
- Vepřová krkovice bez kosti – 900 gr.
- Česnek – 4 stroužky
- Houby – 300 gr.
- Cibule – 200 gr.
- Čerstvá rajčata – 2-3 ks.
- Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce
- Sýr – 300 gr.
- Oregano – 0,5 lžičky
- Sůl, mletý pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájíme na plátky silné asi 5 mm.
2. Houby důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Také oloupejte cibuli a česnek. Česnek nasekáme nadrobno a cibuli nakrájíme na měsíčky.
3. Rozpálíme pánev s trochou oleje, přidáme cibuli a na prudkém ohni opékáme, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte česnek, minutu restujte s cibulí a přidejte houby. Cibuli a žampiony podle chuti osolíme a osolíme černým pepřem.
Tip: můžete přidat jakýkoli druh hub: čerstvé, mražené, vařené, konzervované, sterilované, ale ne marinované, protože jsou kyselé.
4. Plátky masa položte ve dvou řadách na čistý plech. Poté dochuťte solí a mletým černým pepřem dle chuti (z obou stran).
5. Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
6. Na každý kousek masa položte 2-3 lžíce cibule a osmažené žampiony. Poté přidejte pár půlkolečků rajčat a navrch posypte sušeným oreganem.
7. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a řízky pečeme 30 minut se zapnutou konvekcí.
8. Maso vyndejte z trouby a bohatě posypte sýrem nastrouhaném na hrubém struhadle.
9. Plech vložíme do trouby na dalších 10 minut, aby se sýr rozpustil a chytil zlatavou kůrku. Přejeme Vám dobrou chuť.