Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí

Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí je lahodným dezertem, který si zamilují všichni milovníci sladkostí. Její příprava je velice jednoduchá a snadná.

litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí
Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Co budeme potřebovat:

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový pistáciový pudink (případně jiné oblíbené příchutě)
  • 1 velká zakysaná smetana
  • cukr dle chuti
  • skořice na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Troubu předehřejeme na 180 °C.

2) Ve větší míse smícháme 2 vejce a 1 hrnek cukru do pěny.

3) Přidáme 2 hrnky hladké mouky a 1 prášek do pečiva a důkladně promícháme.

4) Postupně přidáváme 1/2 hrnku oleje a 1 hrnek mléka a stále mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.

5) Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme cca 15 minut.

6) Mezitím uvaříme vanilkový pistáciový pudink dle návodu na obalu.

7) Po upečení vyndáme buchtu z trouby a ještě horkou potřeme uvařeným pudinkem.

litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí
Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

8) Poté přidáme jednu velkou zakysanou smetanu smíchanou s cukrem dle chuti a posypeme skořicí. Necháme vychladnout a můžeme podávat.