Tyto speciální pokrmy s náplní z kuřecích prsou jsou úžasně chutné! Maso je šťavnaté, křehké a obalené v křupavé kůrce z aromatických brambor. Co může být chutnější? Doporučujeme je vyrobit sami.
Co budeme potřebovat:
- 600 g kuřecích prsou (2 kusy)
- sůl, mletý černý pepř a koření – podle chuti
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce mouky
- slunečnicový olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Každou stranu kuřecích prsou nakrájejte na tři tenké plátky. Položte je na struhadlo, přikryjte fólií a z obou stran do nich udeřte kuchyňským kladívkem.
2. Kousky masa osolte a posypte oblíbeným kořením, dejte je do mísy na sebe, zakryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut do lednice, aby se maso dobře marinovalo.
3. Oloupejte brambory a nastrouhejte je na malém struhadle. Zbylou šťávu slijte, vezměte hrst nastrouhaných brambor a vymačkejte je v dlaních. Vložte je do velké mísy.
4. Přidejte vejce, směs podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem a promíchejte. Poté přidejte mouku a znovu promíchejte.
5. Vezměte plátek masa, rozkrojte ho na šířku napůl a z obou stran ho potřete bramborovou směsí.
6. Slaninu smažte na olejem vymazané pánvi 3-4 minuty z každé strany, dokud nezhnědne.
7. Přendejte na talíř a s chutí podávejte!