Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato pečená vepřová kotleta s brambory a žampiónovou směsí Vás určitě okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pečená vepřová kotleta s brambory a žampiónovou směsí:
Co budeme potřebovat:
- Vepřová kotleta – 1 kg
- sůl – 5 g
- černý pepř – 5 g
- brambory – 500 g
- cibule – 2 ks
- houby – 200 g
- majonéza – 80 g
- česnek – 2 stroužky
- tvrdý sýr – 150 g
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenká kolečka. Na plech s pečicím papírem je rovnoměrně rozložte do pletence.
2. Připravte vepřovou kotletu. Nakrájejte je na silnější plátky a položte na bramborové pletence. Na každou vrstvu z brambor položte jeden plátek vepřové kotlety. Osolte a opepřete podle chuti.
3. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte na pánev s olejem a lehce ji orestujte. Přidejte nakrájené houby a společně je osmažte.
4. Smažené houby s cibulí, naberte lžící a položte na každou vepřovou kotletu. Ozdobte plátky rajčat.
5. Ve středně velké oválné míse si připravte nastrouhaný tvrdý sýr, přidejte majonézu, česnek a lžící promíchejte. Položte je na kotlety s rajčaty.
6. Pečte 30 minut při 180 °C.
7. Po uplynutí času zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, můžete je s láskou a skvělou chutí podávat.