Jak lépe začít den, než skvělou a výživnou snídani? Inspirujte se touto lahodnou bramborovo-vajíčkovou omeletou se zelenou cibulkou, která Vám dodá spoustu energie na celý den a navíc Vás zasytí! Ne nadarmo se říká, že snídaně je základem dne. Jak je to u Vás? Vyzkoušíte ji?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborovo-vajíčková omeleta:
Co budeme potřebovat:
- velká brambora
- jedno vejce
- 5-7 stonků zelené cibule
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Syrové brambory nastrouhejte na velkém struhadle.
2) Zelenou cibuli nakrájejte najemno.
3) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte nasekanou zelenou cibuli, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
4) Nastrouhané brambory trochu vymačkejte, aby se částečně oddělily od šťávy, kterou uvolňují. Položte je na rozpálenou pánev, do které jste nalili trochu oleje, abyste získali poměrně tenkou vrstvu. Rovnoměrně je rozprostřete a stěrkou je dobře přitlačte.
5) Vejce smíchané se zelenou cibulkou rovnoměrně rozetřete na první vrstvu brambor.
6) Navrch dejte další vrstvu nastrouhaných a vymačkaných brambor. Dobře je vymačkejte.
7) Vařte 1 minutu na prudkém ohni, poté snižte teplotu na střední a pánev přikryjte pokličkou. Smažte další 3-4 minuty.
8) Poté těsto vyklopte na vymaštěný talíř a vraťte zpět na pánev. Smažte dalších 3-5 minut (v závislosti na odrůdě brambor a tloušťce vrstev brambor).
9) Přeneste na talíř.
10) Pokud chcete, můžete ji posypat nasekanou zelení.
11) Výslednou pochoutku naporcujte a podávejte!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!