Dopřejte si hrnek horkého kakaa nebo oblíbené horké čokolády, pohodu s přáteli a uspokojte své mlsné jazýčky. Tento recept na čokoládovo-mléčný dezert, je tím pravým. Chutná mléčná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Ihned si ho zamilujte a vaše děti také!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládovo-mléčný dezert
Co budeme potřebovat:
- 500 ml mléka – (2,5 šálku)
- 2 lžíce kakaový prášek bez cukru
- hořká čokoláda bez cukru – podle potřeby
- 2 lžičky agar-agar
- 20 ml vody – (1/10 šálku)
- sladidlo – podle chuti
- špetka soli
Na zdobení:
- kokosové lupínky
- čerstvé ovoce – bobule
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku dejte 2 šálky (400 ml) mléka, začněte zahřívat a poté do mléka přidejte špetku soli.
2. Zatímco se mléko zahřívá, v samostatné misce smíchejte další 1/2 šálku (100 ml) mléka s kakaovým práškem – promíchejte a vlijte do hrnce s ohřátým mlékem.
3. Hořkou čokoládu bez cukru nalámejte na kousky a také je přidejte do mléka a vše dobře rozpusťte.
4. 2 lžičky agar-agaru zřeďte v 1/10 šálku (20 ml) vody a přidejte do vroucího mléka.
5. Následně do mléka přidejte podle chuti sladidlo a přiveďte k varu. Pak odstavte z ohně, nalijte do formy a nechte 2-3 hodiny v lednice, aby dezert ztuhl.
6. Po ztuhnutí dezert nakonec můžete ozdobit kokosovými lupínky a čerstvým ovocem.
7. Podávejte dezert s láskou, velkou chutí a grácií – Mňamka!
Přátelé dobrou chuť!