Zapečená bageta s máslem, klobásou, vejcem, sýrem a petrželkou

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na zapečenou bagetu s máslem, klobásou, vejcem, sýrem a petrželkou. Jednoduchá večeře hotová!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečená bageta s máslem, klobásou, vejcem, sýrem a petrželkou - Jednoduchá večeře hotová!
Zdroj: ručne vyrábané pochúťky

Zapečená bageta s máslem, klobásou, vejcem, sýrem a petrželkou

Co budeme potřebovat:

  • 1 velká bageta
  • 3 vejce
  • 100 g sýra feta
  • 100 g sýra čedar
  • klobása – podle chuti
  • 50 g měkkého másla
  • čerstvá petrželka – podle chuti

Jak budeme potřebovat:

1. Na plech vyložený pečicím papírem položte velkou bagetu rozkrojenou napůl a potřete ji měkkým máslem.

2. Nakrájejte klobásu na kolečka a nožem rozdrobte sýr feta, který rozetřete na jednu polovinu bagety a na druhou polovinu bagety položte kolečka klobásy.

3. Vejce rozklepněte do mísy a rozšlehejte, pak čerstvou petrželku nasekejte na jemno a nastrouhejte sýr čedar.

4. Rozšlehaná vejce naneste na obě poloviny bagety. Poté je posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem čedar.

5. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova a do křupava podle potřeby.

6. Bagety v troubě zkontrolujte, zda jsou již zapečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby. Měly by být krásně zlatavé a křupavé.

7. Podávejte je s láskou a úsměvem na tváří.

Přátelé přejeme dobou chuť!

VIDEO NÁVOD: