Chtěli byste upéct dort s čokoládovým krémem, který by stál za to? Vyzkoušejte tento recept na hříšně dobrý a extra jemný čokoládový krém, který perfektně drží tvar. Je rychlý a snadný na přípravu, bez zdlouhavého zpracování a jen ze 6 ingrediencí. Má neuvěřitelnou čokoládovou chuť.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Extra jemný čokoládový krém
Co budeme potřebovat:
- 380 g plnotučného kondenzovaného mléka (kvalita kondenzovaného mléka ovlivňuje chuť krému)
- 500 g másla 82,5 %
- 60 g kakaového prášku (kvalita kakaového prášku ovlivňuje chuť krému)
- 120 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 70 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1) V teplém nebo horkém mléce rozpusťte cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte kakaový prášek (předem prosátý) a metličkou velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
2) Přidejte kondenzované mléko (studené, právě vytažené z lednice). Smíchejte do hladka.
3) Měkké máslo (pokojové teploty) vložte do hluboké mísy. Šlehejte mixérem na vysoké otáčky 2-3 minuty, dokud nebude nadýchané a bělavé.
4) Do másla vmíchejte směs kakaa a kondenzovaného mléka. Pokračujte v míchání další 3-4 minuty, dokud nevznikne hladký a stálý krém.
5) Krém lze použít ihned po přípravě. Pokud si ho chcete připravit předem, uložte ho do lednice. Před použitím ho vyjměte z lednice a nechte 20 minut při pokojové teplotě, poté ho vyšlehejte mixérem do hladké a homogenní hmoty.
6) Čokoládový krém lze použít jako náplň do dortů a sušenek, k uhlazení dortů, ke zdobení muffinů a dalších dezertů.
7) Krém by se měl uchovávat v chladu. Protože obsahuje cukr, mléko se v jeho složení velmi dobře uchovává. Přibližná doba skladování je 30 dní (v chladničce).
Přejeme Vám i vašim blízkým příjemné chvíle!