Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém – vhodný na dort

Chtěli byste upéct dort s čokoládovým krémem, který by stál za to? Vyzkoušejte tento recept na hříšně dobrý a extra jemný čokoládový krém, který perfektně drží tvar. Je rychlý a snadný na přípravu, bez zdlouhavého zpracování a jen ze 6 ingrediencí. Má neuvěřitelnou čokoládovou chuť.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu

Extra jemný čokoládový krém

Co budeme potřebovat:

  • 380 g plnotučného kondenzovaného mléka (kvalita kondenzovaného mléka ovlivňuje chuť krému)
  • 500 g másla 82,5 %
  • 60 g kakaového prášku (kvalita kakaového prášku ovlivňuje chuť krému)
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 70 ml mléka

Jak budeme postupovat:

1) V teplém nebo horkém mléce rozpusťte cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte kakaový prášek (předem prosátý) a metličkou velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

2) Přidejte kondenzované mléko (studené, právě vytažené z lednice). Smíchejte do hladka.

Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Měkké máslo (pokojové teploty) vložte do hluboké mísy. Šlehejte mixérem na vysoké otáčky 2-3 minuty, dokud nebude nadýchané a bělavé.

Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Do másla vmíchejte směs kakaa a kondenzovaného mléka. Pokračujte v míchání další 3-4 minuty, dokud nevznikne hladký a stálý krém.

Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu
Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu
Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Krém lze použít ihned po přípravě. Pokud si ho chcete připravit předem, uložte ho do lednice. Před použitím ho vyjměte z lednice a nechte 20 minut při pokojové teplotě, poté ho vyšlehejte mixérem do hladké a homogenní hmoty.

6) Čokoládový krém lze použít jako náplň do dortů a sušenek, k uhlazení dortů, ke zdobení muffinů a dalších dezertů.

Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu
Hříšně dobré! Delikátní extra jemný čokoládový krém - vhodný na dort
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Krém by se měl uchovávat v chladu. Protože obsahuje cukr, mléko se v jeho složení velmi dobře uchovává. Přibližná doba skladování je 30 dní (v chladničce).

Přejeme Vám i vašim blízkým příjemné chvíle!