Tento báječný recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na ostružinovo-malinový cheesecake se smetanovým krémem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Nebíčko na talíři i v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Fantastický ostružinovo-malinový cheesecake se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g sušenek
- 60 g rozpuštěného másla
Krém:
- 800 g smetanového sýra
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkové esence
- kůra z 1/2 citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- 200 ml smetany
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Poleva:
- 200 g ostružin
- 200 g malin
- 120 g cukru
- šťáva z 1/2 citronu
Jak budeme postupovat:
1. V míse nalámejte sušenky a nalijte na ně rozpuštěné máslo – promíchejte stěrkou a rozprostřete do kruhové formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Pěkně uhlaďte lžící a dejte na 10 minut do lednice.
2. Do jiné mísy dejte smetanový sýr, přisypte cukr – promíchejte, rozklepněte vejce – promíchejte, přidejte vanilkovou esenci – promíchejte, poté přidejte nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu z 1/2 citronů – promíchejte. Pak přilijte smetanu – promíchejte a vsypte kukuřičný škrob – promíchejte.
3. Na těsto nalijte krém, pěkně ho rozetřete a pečte 45 minut v troubě předehřáté na 150 °C.
4. Ostružiny a maliny dejte na pánev, přisypejte cukr, přilijte šťávu z 1/2 citronu a vařte na mírném ohni, dokud nezačnou bublat.
5. Po uvaření odstavte z ohně a ovocnou polevu naneste na krém a pěkně ji rozetřete.
6. Fantastický ostružinovo-malinový cheesecake se smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme dobou chuť!