Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce

Vážení přátelé, nabízíme vám recept na vynikající těstoviny fettuccini s kuřecím masem s houbovo-smetanovou omáčkou. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá a skvělé těstoviny jsou na stole.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Těstoviny s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce - oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit

Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 450 g kuřecí prsa
  • 200 g žampiony
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 250 g těstoviny fettuccini
  • 3 stroužky česneku
  • 450 ml smetana
  • 70 g parmezán
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej, máslo – na smažení
  • 2 cibule

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní na kousky nakrájená kuřecí prsa, osolte je a opepřete černým pepřem – promíchejte a na středním plameni opečte dozlatova. Po osmažení je přendejte do mísy

Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit
Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit
Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit
Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit
Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit

2. Následně si připravte další pánev s olejem a dejte také máslo, pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte. Poté přidejte ještě houby nakrájené na půlměsíčky a společně povařte.

3. Do vroucí osolené vody nasypejte těstoviny a vařte je na mírném ohni podle návodu na obalu- nejlepší jsou al dente.

4. K osmaženým přísadám na pánvi přidejte nadrobno nakrájený česnek – 1 minutu ho smažte a přísady zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem a 4-5 minut povařte, pak je posypejte strouhaným parmazánem.

5. Následně do uvařené omáčky přidejte upečené kousky kuřecího masa, pak ještě posypejte čerstvou petrželkou a nakonec přidejte také uvařené těstoviny fettuccini.

Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit
Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit

6. Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce – oběd nebo večeře?
Zdroj: Guten Appetit

7. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: