Vážení přátelé, nabízíme vám recept na vynikající těstoviny fettuccini s kuřecím masem s houbovo-smetanovou omáčkou. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá a skvělé těstoviny jsou na stole.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 450 g kuřecí prsa
- 200 g žampiony
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 250 g těstoviny fettuccini
- 3 stroužky česneku
- 450 ml smetana
- 70 g parmezán
- čerstvá petrželka
- olivový olej, máslo – na smažení
- 2 cibule
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní na kousky nakrájená kuřecí prsa, osolte je a opepřete černým pepřem – promíchejte a na středním plameni opečte dozlatova. Po osmažení je přendejte do mísy
2. Následně si připravte další pánev s olejem a dejte také máslo, pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte. Poté přidejte ještě houby nakrájené na půlměsíčky a společně povařte.
3. Do vroucí osolené vody nasypejte těstoviny a vařte je na mírném ohni podle návodu na obalu- nejlepší jsou al dente.
4. K osmaženým přísadám na pánvi přidejte nadrobno nakrájený česnek – 1 minutu ho smažte a přísady zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem a 4-5 minut povařte, pak je posypejte strouhaným parmazánem.
5. Následně do uvařené omáčky přidejte upečené kousky kuřecího masa, pak ještě posypejte čerstvou petrželkou a nakonec přidejte také uvařené těstoviny fettuccini.
6. Těstoviny fettuccini s kuřecím masem v houbovo-smetanové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
7. Dobrou chuť!