Nevíte co jsi uvařit na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept – smažená roláda z mletého masa obalená ve vaječné směsi. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodná jednoduchá večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažená roláda z mletého masa obalená ve vaječné směsi
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 1 kg mleté maso
- 1 vejce
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletá červená paprika
- 1 lžička oregana
- 1 lžička suchá petrželka
- 200 g sýr čedar
Směs:
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 1 lžička soli
- černý pepř – podle chuti
- 150 g mouky
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájenou cibuli vložte do mixéru a rozmixujte ji na jemno.
2. Do mísy dejte mleté maso, na jemno namletou cibuli, rozšlehané vejce, posypejte oreganem, suchou petrželkou, mletou červenou paprikou, solí, černým pepřem a vše promíchejte.
3. Masovou směs pěkně rozetřete na pečicí papír posypejte strouhaným sýrem cedr, poté srolujte do rolády a dejte na 3 hodiny do lednice.
4. Do mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, osolte, opepřete – promíchejte metličkou, poté přisypejte mouku – pokračujte v promíchání.
5. Po 3 hodinách roládu vyjměte z lednice, odstraňte papír a nakrájejte.
6. Následně roládu obalte ve vaječné směsi, přikryjte pokličkou a smažte z obou stran 5 minut dozlatova.
7. Po usmažení ji položte na plech s pečicím papírem.
8. Pečte ji v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
9. Po uplynutí této doby zkontrolujte, zda je roláda upečená, pokud ano, vyjměte ji z trouby.
10. Můžete ji také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi – záleží jen na vás! Hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
Dobrou chuť!