Vážení přátelé, dnešní originální recept, který vám nabízíme, je domácí, jemný a měkký chléb s použitím perlivé vody. Už žádní nakupování v obchodech, upečte si je doma a výsledkem bude velmi mile překvapeni!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí, jemný a měkký chléb s použitím perlivé vody
Co budeme potřebovat:
- 650 g mouky
- 2 lžíce cukru
- 7 g sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- 500 ml perlivé vody
- 150 g mouky
Ostatní:
- olej – na vymazání formy a stolu
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejte do mísy, přisypejte cukr, sušené droždí, sůl – promíchejte, pak přilijte perlivou vodu – promíchejte.
2. Stůl vymažte olejem a položte na něj těsto, rukama ho vypracujte a pak mísu vymažte olejem a těsto do ní uložte.
3. Přikryjte potravinovou fólií – utěrkou a nechte 45 minut kynout na teplém místě. Mělo by vám vykynout krásně nadýchané a vzdušné těsto.
4. Vymažte formy na pečení olejem a z těsta vytvarujte velkou kouli.
5. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé poloviny vytvořte kouli, pak je přikryjte utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.
6. Poté vymažte stůl olejem a těsto rozválejte na plát. Následně ho vytvarujte do tvaru bochníku a uložte do formy vymazané olejem, pak je potřete vodou a posypejte moukou.
7. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C.
8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je chlebík upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!