Užijte si společné chvíle s rodinou ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na exkluzivní čokoládový zákusek s jemným čokoládovým krémem a švestkami si ihned zamilujte a zahřeje Vás na srdci, je tak úžasný!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Čokoládový zákusek s jemným čokoládovým krémem a švestkami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 6 velkých vajec
- 170 g cukru
- 150 ml oleje
- 180 g dortové mouky
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Krém se švestkami:
- 500 g sušených švestek
- 250 ml rumu
- 330 ml smetany 30%
- 2 lžíce čokoládového krému
- 125 g sýru mascarpone
Ostatní:
- instantní káva – na namáčení dortu
Čokoládová poleva:
- 120 ml smetany 30%
- 120 g čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Sušené švestky nakrájejte na kostičky a dejte je do mísy, zalijte rumem – promíchejte a nechte chvíli odstát.
2. Vejce rozklepněte v míse – šlehejte 8 minut, po částech přisypávejte cukr – šlehejte, přilévejte olej – šlehejte do krásně hladké konzistence.
3. Následně do směsi vsypte ještě mouku – promíchejte, přisypte kakaový prášek, prášek do pečiva – promíchejte.
4. Připravte si formu na pečení vyloženou pečicím papírem, těsto do ní nalijte a pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
6. Do mísy dejte 30% smetanu s mascarpone, čokoládový krém – vyšlehejte dohladka, nakonec přidejte švestky, které byli namočené v rumu – promíchejte.
7. Upečené těsto rozkrojte na polovinu a jednu polovinu potřete instantní kávou, naneste krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte, potom přikryjte druhou častí cesta.
8. Do malé misky nalijte 30 % smetany s čokoládou a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo v páře – promíchejte a čokoládovou polevu rozetřete po povrchu zákusku.
9. Potom zákusek umístěte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhl.
10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobou chuť!