Špagety Carbonara je jedním z nejoblíbenějších jídel italské kuchyně. Toto jednoduché jídlo se skládá z pár základních ingrediencí, ale díky nim je plné chuti a lahodného aroma. Tradičně se podává jako hlavní jídlo, ale může být také skvělou volbou na oběd nebo večeři. Následující recept vám ukáže, jak jednoduše si je připravit doma.
Recept na špagety Carbonara:
Co budeme potřebovat:
- 400 g špaget
- 4 stroužky česneku
- 200 g pancetty nebo slaniny
- 4 žloutky
- 100 g parmazánu nebo pecorina
- ½ hrnku smetany na vaření
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
1) Vařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente.
2) Mezitím orestujte na pánvi na olivovém oleji na kousky nakrájenou pancettu nebo slaninu, přidávejte nasekaný česnek a opékajte, dokud není slanina křupavá.
3) V malé misce smíchejte žloutky, parmazán nebo pecorino a smetanu. Přidejte špetku soli a pepře a promíchejte do hladka.
4) Odstavte pánvičku se slaninou a nechte ji trochu vychladnout. Poté vlijte směs žloutků a sýra a rychle promíchejte, aby se žloutky nezavařily.
5) Pokud jsou špagety hotové, sceďte je a přidejte je do pánve s omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se špagety pokryly omáčkou. Přidejte trochu vody z vaření špaget, pokud je omáčka příliš hustá.
6) Podávejte s dalším parmazánem nebo pecorinem a čerstvě mletým pepřem na vrcholu.
Přejeme Vám dobrou chuť!