Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na plněnou roládu se šlehačkovým krémem a druhou s krémem z černého rybízu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu
Zdroj: Pastry Mania

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu

Co budeme potřebovat:

  • 40 g mléka
  • 30 g rostlinný olej
  • 60 g hladká mouka
  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 50 g cukru

Náplň:

  • domácí šlehačka
  • ovocný džem – (rybízový nebo podle vlastního výběru)

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte do mísy trochu mléka, přilijte olej a promíchejte.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

2. Následně přisypte prosátou mouku – promíchejte, přidejte žloutky – promíchejte.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

3. Do jiné mísy dejte bílky – promíchejte, přisypejte cukr – pokračujte v míchání, poté do žloutkové směsi dejte 1/3 krásně ušlehaného sněhu – promíchejte, pak přidejte zbylý sníh – pokračujte v míchání.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

4. Připravte si formu o rozměrech 28 x 28 cm, nalijte do ní těsto a pěkně ho rozetřete.

5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C.

6. Po upečení těsto přikryjte folií a přeložte ho na druhou stranu. Těsto rozkrojte na polovinu a první polovinu položte na pečicí papír, naplňte domácí šlehačkou, rovnoměrně ji rozetřete a i s pečicím papírem srolujte do rolády.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

7. Totéž proveďte s druhou částí těsta, ale nejprve naneste domácí rybízový džem a poté domácí šlehačku, kterou rozetřete na těsto, následně srolujte do rolády a obě rolády nechte 3-4 hodiny v chladničce, aby ztuhli.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania
Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

8. Plněnou roládu se šlehačkovým krémem a krémem z  černého rybízu podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.

Rolády na 2 způsoby: Plněná roláda se šlehačkovým krémem a s krémem z černého rybízu - bez pečení!
Zdroj: Pastry Mania

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

https://www.youtube.com/watch?v=H1H4JIQjqOA