Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodnou rumunskou smetanovou polévku s masem a zeleninou. Příprava této polévky vám zabere jen několik minut a chutná polévka je na stole! Určitě jsi ji udělejte a výsledek vás překvapí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodná rumunská smetanová polívka s masem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 300 g masa
- olej – podle potřeby
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 kořen petržele a celere
- 1,5 litre vody – na zalití
Ostatní:
- 1 cibule
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 200 g rajčat
- 1 lžička cukru
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli
- sůl – podle chuti
- oregano – podle chuti
- rozmarýn – podle chuti
Směs:
- 2 žloutky
- 100 g smetany na vaření
Na zdobení
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Maso nakrájejte na kousky, vložte do hrnce s olejem a na mírném ohni 5 minut osmahněte.
2. Nakrájejte mrkev na velké kousky, cibuli rozkrojte na polovinu, petržel a kořen celeru nakrájejte na velké kousky. Všechnu zeleninu vložte do hrnce k masu s olejem, zalijte vodou a vařte na mírném ohni 30 minut, když polévka vře, odeberte pěnu.
3. Připravte si pánev s olejem a vložte do ní cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte k ní pórek nakrájený na jemno, mrkev a červenou papriku nakrájenou nadrobno, přikryjte pokličkou a vše společně osmahněte na mírném ohni. Poté přidejte rozpůlená rajčata, dochuťte cukrem a na mírném ohni vařte 7 minut.
4. Poté nakrájejte brambory na kostky, vyjměte uvařenou zeleninu z hrnce a dejte stranou. Následně vložte brambory do stejného hrnce, kde byla zelenina a vařte 10 minut na mírném ohni
5. Nakrájejte česnek a chilli papričku nadrobno a přidejte je do pánve k ostatním přísadám. Dochuťte solí, oreganem, rozmarýnem a za stálého míchání vařte 2 minuty.
6. Poté je přendejte do hrnce s bramborami a vařte 15 minut na mírném ohni.
7. Do misky rozklepněte vejce, přilijte smetanu na vaření – promíchejte vidličkou. Směs vlijte do hrnce s přísadami, přidejte čerstvou nasekanou petrželovou nať a na mírném ohni vařte 15 minut.
8. Polévku podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
9. Dobrou chuť!