Drazí přátelé, krok za krokem vám představíme skvělý recept na tvarohový koláč s granátovým jablkem. Ať už si víkendovou kávu nebo čaj budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného sladkého moučníku ocení všichni. Nebíčko na talíři a v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový koláč s granátovým jablkem
Co budeme potřebovat:
Těsto s krémem:
- 4 žloutky
- 4 vaječné bílky
- 2 balíčky vanilkového cukru (16 g)
- špetka soli
- 120 g cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 citron (bio)
- šťáva z polovice citronů
- 750 g tvarohu (nebo ricotty či mascarpone)
- 60 g škrobové moučky
- 150 ml mléka
Na zdobení:
- granátové jablíčko
Na posypání:
- moučkový cukr
Výborné bio potraviny najdete třeba na Pravebio.cz
Jak budeme postupovat:
1. V mísách oddělte žloutky od bílků.
2. Do bílků přisypejte vanilkový cukr a špetku soli – vyšlehejte je do pěkné bílé pěny.
3. Ke žloutkům přisypejte cukr – vyšlehejte, dokud směs nezíská jemnou žlutou konzistenci a pak přilijte rozpuštěné máslo – pokračujte ve šlehání.
4. Poté si omyjte bio citron a nastrouhejte kůru na struhadle, přidejte ji do žloutkové směsi a pak ještě přilijte šťávu z poloviny citronu – vyšlehejte.
5. Následně přidejte tvaroh (nebo ricottu či mascarpone) – šlehejte. Dále přilijte mléko – šlehejte, pak přisypávejte po částech škrobovou moučku – stále šlehejte.
6. Nakonec do vyšlehané žloutkové směsi s tvarohem přidávejte po částech vyšlehané bílky s vanilkovým cukrem – krásnu bílou pěnu – promíchejte stěrkou.
7. Připravte si kulatou formu o průměru 26 cm vyloženou pečicím papírem a nalijte do ní těsto a pěkné ho rozetřete.
8. Mezitím očistěte granátové jablko a vydlabejte jeho střed.
9. Povrch koláče ozdobte zrnky granátového jablíčka a dejte koláč péct na 1 hodinu do trouby předehřáté na 180 °C.
10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
11. Nakonec ho ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: