Vyzkoušejte tento recept na velikonoční nádivku

Tento dnešní recept je na výrobu velikonoční nádivky, kterou lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Zde je podrobný postup jak na ní.

Zdroj: Jana Jančíková

Co budeme potřebovat:

  • 10 rohlíků
  • 10 vajec
  • 200 g uzené krkovice
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • sekaná petrželka
  • medvědí česnek
  • jarní cibulka
  • máslo na vymazání pekáčku
  • strouhanka na posypání pekáčku

Jak budeme postupovat:

1) Rozkrájejte 10 rohlíků na menší kousky a vložte je do mísy.

2) V míse rozšlehejte 10 vajec, přidejte sůl, pepř, čerstvě nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sekanou petrželku, drobně nasekaný medvědí česnek a jarní cibulku.

3) Nakrájejte 200 g uzené krkovice na menší kostičky a přidejte je do mísy se směsí z vajec.

4) Směs rohlíků zalijte trochou vývaru z uzeného masa (přibližně 1/4 šálku), aby rohlíky trochu nasákly.

5) Přidejte žloutky, maso, koření a bylinky do misky s rohlíky a vajíčky a vše důkladně promíchejte.

6) Ve druhé míse ušlehejte bílky z vajec do tuha.

7) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do směsi z rohlíků a vajíček.

8) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

9) Vymažte pekáč máslem a posypte ho strouhankou.

10) Přeneste směs z mísy do vymazaného pekáčku.

11) Poklaďte plátky másla na nádivku, aby se nepřipálila během pečení.

12) Pečte nádivku v předehřáté troubě po dobu asi 45-60 minut, dokud není pečená zlatavá barva.

13) Hotovou nádivku vyndejte z trouby a nechte ji vychladnout asi 5 minut.

Přejeme Vám dobrou chuť!