Tento dnešní recept je na výrobu velikonoční nádivky, kterou lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Zde je podrobný postup jak na ní.
Co budeme potřebovat:
- 10 rohlíků
- 10 vajec
- 200 g uzené krkovice
- sůl
- pepř
- česnek
- muškátový oříšek
- sekaná petrželka
- medvědí česnek
- jarní cibulka
- máslo na vymazání pekáčku
- strouhanka na posypání pekáčku
Jak budeme postupovat:
1) Rozkrájejte 10 rohlíků na menší kousky a vložte je do mísy.
2) V míse rozšlehejte 10 vajec, přidejte sůl, pepř, čerstvě nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sekanou petrželku, drobně nasekaný medvědí česnek a jarní cibulku.
3) Nakrájejte 200 g uzené krkovice na menší kostičky a přidejte je do mísy se směsí z vajec.
4) Směs rohlíků zalijte trochou vývaru z uzeného masa (přibližně 1/4 šálku), aby rohlíky trochu nasákly.
5) Přidejte žloutky, maso, koření a bylinky do misky s rohlíky a vajíčky a vše důkladně promíchejte.
6) Ve druhé míse ušlehejte bílky z vajec do tuha.
7) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do směsi z rohlíků a vajíček.
8) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
9) Vymažte pekáč máslem a posypte ho strouhankou.
10) Přeneste směs z mísy do vymazaného pekáčku.
11) Poklaďte plátky másla na nádivku, aby se nepřipálila během pečení.
12) Pečte nádivku v předehřáté troubě po dobu asi 45-60 minut, dokud není pečená zlatavá barva.
13) Hotovou nádivku vyndejte z trouby a nechte ji vychladnout asi 5 minut.
Přejeme Vám dobrou chuť!