Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte své mlsné jazýčky. Tento recept na lehký a jemný kakaový koláč je tím pravým. Chutná sladká pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Rozplývá se v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lehký a jemný kakaový koláč
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 středně velká vejce
- tepla voda – na zalití
- 300 g cukru
- 3/4 lžičky soli
- 1 lžička vanilky
- 65 g kakaového prášku bez cukru
- 150 gr rostlinného oleje nebo oleje na vaření
- 85 g hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Vejce dejte do mísy a zalijte vodou, pak je utřete utěrkou a rozklepněte je do jiné mísy, přisypejte cukr – šlehejte do středně tuhé konzistence. Poté osolte, přilijte vanilku – pokračujte ve šlehání a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí.
2. Do jiné mísy nasypejte kakaový prášek a zalijte olejem – promíchejte metličkou, pak směs vlijte do žloutkové konzistenci a ještě přisypejte mouku – promíchejte.
3. Připravte si formu na pečení vyloženou pečicím papírem a vymažte ji olejem, nalijte do ní těsto a stěrkou tvarujte vzory.
4. Pečte v předehřáté troubě 28-30 minut při 170 °C.
5. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
6. Počkejte, až vychladne, bude pak pevnější a podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přejeme dobrou chuť!