Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních, proto překvapte strávníky novým jednoduchým receptem z ingrediencí, které máte běžně doma. Tento recept na kuřecí kousky na francouzský způsob vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí kousky na francouzský způsob pečené v troubě
Co budeme potřebovat:
- 700 gramů prsních filetů
- 1/2 + 1/2 cibule
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- olej – na vymazání pánve
Směs – omáčka:
- 300 g sýra – (spolu)
- 150 g zakysané smetany
- 70 g majonézy
- 2 stroužky česneku
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
Příloha:
- 2 brambory
- sůl – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- strouhaný sýr – podle chuti
- 3 plátky taveného sýra
- máslo – na vymazání pánve
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí filety nakrájejte na plátky, cibuli nakrájejte na jemno a sýr nastrouhejte na struhadle.
2. Směs: Do mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte majonézu, prolisovaný česnek, přisypte černý pepř, mletou červenou papriku a trochu strouhaného sýra – promíchejte vařečkou.
3. Připravte si pánev vymaštěnou olejem a položte na ni kuřecí plátky vedle sebe, posypte je solí, pepřem, přidejte 1/2 směsi, kterou jste si připravili a potřete ní kuřecí plátky na pánvi a na ní pak rozprostřete 1/2 cibule. Dochuťte solí, černým pepřem – postup opakujte a nakonec posypejte strouhaným sýrem.
4. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 190 °C.
5. Příloha: 2 brambory nastrouhejte na kolečka, vymažte pánev máslem a položte je pěkně vedle sebe do tvaru spirály. Dochuťte solí, mletou červenou paprikou a posypejte strouhaným sýrem. Postup opakujte a také přidejte kousky másla, posypejte další vrstvou strouhaného sýra a položte nakonec také plátky taveného sýra.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou všechny ingredience upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a ozdobte čerstvou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!