Čevabčiči s bramborovou kaší a zeleninou

Čevabčiči s bramborovou kaší a zeleninou je tradiční balkánské jídlo, které je oblíbené po celé oblasti. Pokud máte rádi výraznější chuť, budou pro vás čevabčiči skvělou volbou. Bramborová kaše je skvělým doplňkem, který dobře ladí s čevabčiči a pomáhá vyvážit jejich silnou chuť. Zelenina pak dodá jídlu svěží a zdravou nótu.

Tento recept je skvělou volbou, pokud hledáte jednoduché a chutné jídlo, které si můžete připravit pro rodinnou večeři nebo i pro hosty.

Čevabčiči s bramborovou kaší a zeleninou
Zdroj: Svatava Teplá
Co budeme potřebovat:

Pro čevabčiči:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje

Pro bramborovou kaši:

  • 1 kg brambor
  • 100 g másla
  • 1/2 šálku mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a smíchejte s mletým masem.

2) Přidejte sůl, papriku, kmín a pepř a dobře promíchejte.

3) Nakonec přidejte vejce a znovu promíchejte.

4) Směs nechte v ledničce odpočinout asi 30 minut.

5) Poté směs formujte do válečků dlouhých asi 10 cm a tlustých asi 2 cm.

6) Na pánvi rozehřejte olej a opečte čevabčiči z obou stran dozlatova.

7) Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte brambory, dokud nejsou měkké.

8) Poté brambory sceďte a rozmixujte je s máslem a mlékem dohladka. Ochutnejte solí a pepřem.

Nyní už máte všechny části hotové a můžete je servírovat. Čevabčiči dejte na talíř, vedle nich přidejte bramborovou kaši a zeleninu. Dobrou chuť!