Sháníte recept na domácí máslo, které si jednoduše připravíte u vás doma a co nejjednodušeji?? Krok za krokem vám takový recept představíme. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí máslo z jedné přísady
Co budeme potřebovat:
- smetana 30-35% tuku
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte smetanu 30-35% tuku do hrnce, rozmixujte mixérem do bílé pěny, poté se hmota musí oddělit od tekutiny.
2. Následně hmotu – hrudky je dobře spojit ve studené vodě, vyždímejte z nich vodu a položte je na fólii ve tvaru rolky, srolujte do rolády a položte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
3. Po 1 hodině vyjměte máslo z lednice, nakrájejte a namažte ho na čerstvý chlebík, bagetu… a máte hotovo!
Ze 2 litrů smetany připravíte 770 g čerstvého domácího másla.