Tip na úsporu – ke sjednání pojištění využijte online srovnáče

Digitalizace si našla cestu do mnoha oblastí. To platí i pro pojišťovnictví. Online pojištění a srovnávací portály jsou na webu všudypřítomné. A protože se tato nabídka bude pravděpodobně v příštích několika letech dále výrazně rozvíjet, pojďme se jí podívat na zoubek.

tip na úsporu – ke sjednání pojištění využijte online srovnáče

PŘEHLEDNÉ A JASNÉ SROVNÁNÍ:

Můžete si tak zblízka prohlédnout nabídky jednotlivých pojišťoven. Často není jasné, která nabídka je skutečně nejlepší. Protože jen podle ceny nelze posuzovat nabídku. Různí poskytovatelé se značně liší ve svých službách (např. progrese, maximální náklady atd.). A mnohdy je těžké udělat srovnání vlastními silami.

Pro jasné srovnání byste museli investovat enormní množství času do výzkumu. Protože to vyžaduje především prostudování pojistných smluv pojistitelů. Jedině tak budete vědět, jaké služby skutečně získáváte. Dostat se ke smlouvám je již tak časově náročné,  protože ne každý pojistitel je zpřístupnil ke stažení na webu.

ÚSPORA VE SROVNÁNÍ:

Mezi jednotlivými pojistiteli jsou často značné rozdíly. A to i když nabízí stejné služby. Pomocí srovnání pojištění online vidíte jak pojistné, tak i jednotlivá plnění. Pojištění by mělo vždy odpovídat vašim potřebám a rizikům. Důležité je vybrat jen ty, které opravdu potřebujete.

Pokud řešíte pojištění vozidla, neměla by být rozhodující cena, ale poměr cena / výkon. Pokud například nejlevnější nabídka neposkytuje kvalitní asistenční služby, a vy byste je ocenili, nebude to nejspíše pro vás to pravé ořechové. Proto před sjednáním pojištění je vhodné projít si konkurenční nabídky, které vám toho mohou poskytnout často mnohem více, a při tom na nižší ceny. jen prostým porovnáním nabídek můžete ušetřit až tisíce korun ročně.

POROVNÁNÍ Z POHODLÍ DOMOVA:

Porovnání můžete provést z pohodlí domova. Ke zjištění podrobností nepotřebujete schůzku s pojišťovacími poradci. Zadání dokončíte pomocí několika kliknutí a výsledek obdržíte okamžitě. Navíc můžete modelovat varianty tak, jak vás napadnou. Výhodou je, že před samotným sjednáním si můžete vyzkoušet tolik možností pojištění, kolik jen uznáte za vhodné. Nemusíte se cítit nepohodlně, když si něco rozmyslíte a chcete v konfiguraci udělat změnu – IT systém srovnávačů je na to stavěný.

Sjednání pojištění je stejně snadné jako jeho srovnání. Jediné, co musíte udělat, je vybrat nabídku a poté zadat své údaje. Smlouvu a další povinné podklady pak ve většině případů obdržíte emailem.

OBJEKTIVITA A NEZÁVISLOST:

Srovnávače jsou transparentní. Vzhledem k tomu, že kdokoli může nabídku porovnat s konkurencí,  můžete si být jisti, že samotné pojišťovny hlídají, aby nebyly ve srovnávačích znevýhodněny. Informace tedy logicky musí být aktuální a správné. Smlouva, uzavřená přes srovnávač zavazuje pojišťovnu k tomu, aby v případě nehody splnila smluvní závazky.

Na druhou stranu, tato transparentnost klade na pojišťovny poměrně velké nároky, co se konkurenceschopnosti týče. Jako společnost, prodávající pojištění, je v zájmu pojišťovny, aby ze srovnávačů vycházela co nejlépe. A pokud možno nejlépe ze všech. I proto se mnohdy u srovnávačů můžete setkat s nižšími cenami, než v kamenných pobočkách.

INDIVIDUÁLNÍ PORADENSTVÍ:

Pokud máte nějaké dotazy nebo vám není cokoliv jasné, většina srovnávacích portálů nabízí i možnost konzultací s jejich poradci. Pokud tedy váháte, zda jste se rozhodli správně, nebo si nejste něčím v produktu jako takovém jisti, nejste na to sami.