Říká se, že dobrý koláč utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na jemný sušenkový dort s jahodovým krémem, je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku a vaše děti ho budou milovat! Nebíčko v ústech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný sušenkový dort s jahodovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 150 g jahody – (čerstvé, mřažené)
- 1 vejce
- 80 g cukru
- 30 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléka
Ostatní:
- 250 g dvoubarevní sušenky
Na zdobení:
- drobenkové těsto
Jak budeme postupovat:
1. Čerstvé nebo mražené jahody nakrájejte na kousky a dejte do mísy.
2. V hrnci rozklepnete vejce – vyšlehejte, přisypejte cukr – míchejte, nasypte kukuřičný škrob – míchejte, přidejte nakrájená jahody – míchejte, nalijte mléko – míchejte. Vařte na mírném ohni, neustále míchejte a pokračujte ve vaření, dokud se neobjeví první bublinky. Měli by jste získat středně tuhou konzistenci krému.
3. Připravte si mísu o rozměrech 16 x 16 cm, naskládejte do ní sušenky, nalijte 1/3 krému a postup zopakujte ještě 2 krát.
4. Do mísy rozdrobte dvoubarevné sušenky, posypejte nimi koláč a pak ho položte na 1 hodinu do lednice.
5. Podávejte ho s láskou, radostí a úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!