Večery se prodlužují a dny, kdy jsme chodili brzy spát, jsou za námi. Hezké počasí můžete využít k různým aktivitám, ale pokud jste po celodenní práci unavení, určitě si užijete společnou večeři s rodinou. Následující recept je ideální právě pro tyto příležitosti. Potřebujete jen kus vepřového masa a několik dalších ingrediencí, ale výsledek je lahodný na pohled i na chuť. Tento pokrm si jistě zamilujete – pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená vepřová roláda plněná slaninou a žampiony s rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 750 g vepřové panenky
- 6 lžic rajčatové šťávy
- 2 lžíce hořčice
- 100 g cibule
- 100 g žampionů
- 10 až 12 plátků slaniny
- čtvrt lžičky soli
- čtvrt lžičky pepře
- 6 lžic oleje
- 100 g sýra
Jak budeme postupovat:
Vezměte maso a udělejte do něj zářezy široké asi 2 cm.
Rajčatovou omáčku smíchejte s hořčicí a pepřem, potřete maso a dejte ho na 3 hodiny do chladničky. Nakrájejte cibuli na kolečka. Houby očistěte, nakrájejte a smíchejte s cibulí. Vyjměte maso z lednice a do každého otvoru vložte plátek slaniny a směs cibule a hub.
Maso potřete olejem a zabalte do alobalu. Položte je na plech a pečte 45 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po vyjmutí z trouby opatrně odstraňte alobal, nakrájejte sýr na plátky, přidejte kousek do každého otvoru a vložte zpět do trouby na dalších 5 minut.
Podávejte s vhodnou přílohou.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i svým přátelům! Doporučujeme: Obložená krkovička na plechu: Výborný oběd pro celou rodinu.