Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřové maso s bramborami a houbovou omáčkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Recept na vepřové maso s bramborami a houbovou omáčkou:
Co budeme potřebovat:
- brambory – 800 g
- cibule – 1 ks
- olej – 50 ml
- sůl – 5 g
- černý pepř – 5 g
- vepřové maso – 600 g
- tvrdý sýr – 200 g
- houby – 100 g
- cibule – 1 ks
- slanina – 50 g
- sladká smetana na vaření – 100 ml
- sladká paprika – 2 g
- sůl – 3 g
- černý pepř – 4 g
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle. Vložte je do obdélníkové mísy. Osolte, opepřete a přidejte na plátky nakrájenou cibuli.
2. Vepřové maso nakrájejte na plátky. Osolte, opepřete z obou stran a naklepejte.
3. Položte pěkně na brambory s cibulí, kterou máte v míse.
4. Osmažte slaninu a přidejte cibuli. Žampiony nakrájejte na plátky a vložte je k ostatním ingrediencím. Smažte vše dohromady. Zalijte sladkou smetanou na vaření a za stálého míchání vařte.
5. Přidejte sůl, černý pepř, sladkou papriku a kari. Vše smíchejte dohromady. Získáte chutnou a lahodnou houbovou omáčku, kterou přelijete brambory, cibuli a maso v míse. Pěkně rozetřete a posypte sýrem.
6. Pečte 45 minut při teplotě 180° C.
7. Po 45 minutách zkontrolujte, zda je maso uvařené, pokud ano, vyjměte ho z trouby, nakrájejte na kostky a podávejte s láskou.
8. Dobrou chut!
VIDEO NÁVOD: