Tento dnešní recept, přátelé, bude dezert s jablky a sušenkami.Vy i vaše děti si ho okamžitě zamilujete. Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá a rychlá. Můžete si ho dát i s výborně vonící kávou.
Co budeme potřebovat.
Jablečná směs s pudinkovou směsí:
- 1 kg jablek
- 2 vanilkové pudinky
- 100 ml vody
- 200 g cukru
- 500 ml vody
- 1/2 lžičky skořice
Další:
- 450-500 g sušenek
Domácí šlehačka:
- 250 ml smetany ke šlehání
Pro dekoraci:
- strouhaná čokoláda
- lístek máty
Jak budeme postupovat:
1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na struhadle.
2. V oválné míse smíchejte vanilkový pudink se 100 ml vody a promíchejte metličkou.
3. Připravená jablka vložte do hrnce s cukrem a vodou. Vařte na mírném ohni asi 15 minut.
4. Odstavte z ohně a přidejte připravený pudink. Vše znovu přiveďte k varu a promíchejte vařečkou.
5. Poté ji odstavte, přidejte skořici a znovu promíchejte.
6. Sušenky naskládejte úhledně vedle sebe do formy o rozměrech 21 x 33 cm. Polovinu horké jablečné směsi protřepejte a rozetřete na sušenky. Pak sušenky naaranžujte jako předtím a opět je potřete zbytkem jablečné směsi.
7. Koláč nechte vychladnout a přes noc uložte do chladničky.
8. Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a pomocí mixéru ji ušlehejte do tuha. Dostanete domácí šlehačku, kterou dort potřete. Šlehačku rozetřete pěkně do hladka.
9. Posypte je nastrouhanou čokoládou a vyjměte z formy.
10. Podávejte ho s láskou a dobrým pocitem, jak dobře jste ho zvládli a můžete také ozdobit lístkem máty.