Nevíte co uvařit na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý a rychlý recept na zelnou roládu plněnou mletým masem, rýží a zeleninou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodná večeře, na které si jistě pochutnáte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zelná pečená roláda plněná mletým masem, rýží, zeleninou a přelitá dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 1 bílé hlávkové zelí
Náplň:
- 650 g mleté maso
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 10 g soli
- 5 g černý pepř
- 100 g rýže
- 25 ml oleje
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si bílé zelí, vydlabejte střed, vložte do mísy, přikryjte fólií, vložte na 15 minut do mikrovlnné trouby a poté listy zelí rozprostřete pěkně na fólii na sebe.
2. Cibuli, rajčata a mrkev nakrájejte nadrobno a přidejte je k mletému masu v míse, pak přidejte prolisovaný česnek, rýži, dochuťte solí, černým pepřem, přilijte olej a rukou všechny přísady promíchejte.
3. Náplň rozprostřete na zelné listy a pomocí fólie srolujte do rolády. Konce zafixujte tak, aby se nerozpadly a položte na plech.
4. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
5. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je zelná roláda upečená, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
6. Přelijte je dresinkem, který máte rádi a podávejte ji s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: