Určitě i Vy máte rádi snadné a rychlé recepty na skvělé dezerty, a to i bez dlouhých hodin pečení. Proto jsme tu dnes pro Vás s nepečeným tvarohovým dezertem obohaceným o ořechy a sušené ovoce. Takovou pochoutku v obchodě nenajdete, nejlepší je připravit si ji doma.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový dezert s ořechy a sušeným ovocem:
Co budeme potřebovat:
- 20 g želatiny
- 70 ml vody
- 350 g sladkého kravského sýra 15%
- 100 g 15% zakysané smetany (5 polévkových lžic)
- 2 lžíce medu
- 50 g lískových oříšků (pražených)
- 100 g pražených vlašských ořechů
- 40 g pistácií, oloupaných
- 100 g sušených meruněk
- 100 g datlí
- 100 g sušených brusinek
Jak budeme postupovat:
1) Rozpusťte želatinu ve studené vodě a nechte ji 10-15 minut hydratovat.
2) Do hluboké mísy vložte sladký tvaroh, zakysanou smetanu a med. Rozmixujte je v mixéru, dokud nevznikne hladká a homogenní hmota.
3) Připravte si lískové a vlašské ořechy, pistácie a sušené brusinky.
4) Sušené meruňky a vypeckované datle nakrájejte na malé kousky.
5) Želatinu rozpusťte na mírném ohni, ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, ale dávejte pozor, aby se nerozvařila. Vmíchejte ji do sýrové směsi.
6) Do směsi přidejte ořechy a ovoce. Míchejte.
7) Odřízněte ústí litrové plastové láhve. Výslednou směs do něj přeneste. Několikrát lahví zatřepejte, aby uvnitř dezertu nezůstaly žádné vzduchové bubliny.
8) Dezert uložte na 4-5 hodin do chladničky, dokud zcela neztuhne.
9) Plastovou láhev rozřízněte a opatrně ji odstraňte z okolí dezertu.
10) Nakrájejte a podávejte s velkým potěšením!
Přejeme dobrou chuť!