Krok za krokem vám představíme skvělý recept na domácí pečené jablečné buchtičky posypané moučkovým cukrem. Ať už si víkendový čaj budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni. Se šálkem horkého čaje nebo kakaa si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pečené jablečné buchtičky posypané moučkovým cukrem
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- špetka soli
- 100 g měkké máslo
- 350 g mouky 00
- 16 g prášku do pečiva (1 sáček)
- 2 zelená jablka
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr – podle chuti
- skořicový prášek – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypte cukr – šlehejte, pak přidejte špetku soli a měkké máslo – neustále šlehejte.
2. Poté postupně přisypávejte mouku – míchejte, přidejte prášek do pečiva – míchejte. Mouku přisypávejte podle potřeby, aby těsto zhoustlo, když zhoustne, promíchejte pomocí stěrky.
3. Jablka očistíme od jádřinců a nakrájejte je na malé kostičky.
4. Následně je přidejte do těsta, můžete také přidat trochu skořicového cukru – pro skořicovou příchuť, ale nemusíte a promíchejte vařečkou. Poté pomocí lžíce vytvarujte buchtičky a položte je na plech s pečicím papírem úhledně vedle sebe a s mezerami mezi nimi.
5. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
6. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou buchtičky upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby,
7. Nakonec je ozdobte a posypejte moučkovým a skořicovým cukrem.
8. Podávejte je s láskou, velkou chutí a s úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!