Zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept – zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 600 g vepřového masa
  • 3 g černého pepře
  • 5 g soli
  • 2 cibule
  • 150 g hub
  • 500 g brambor
  • 5 g sušené bazalky
  • 300 g bašamelové omáčky

Na zdobení:

  • jarní cibulka

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso nakrájejte na hrubší plátky a vložte je do máslem vymazané mísy. Osolte a opepřete a položte najemno nakrájenou cibuli.

Pečená vepřová kotleta s brambory v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

2. Nakrájejte houby na půlměsíčky a položte je do mísy na cibuli. Totéž proveďte s bramborami. Nakrájejte je na kolečka a položte je pěkně na houby. Osolte, opepřete a posypte sušenou bazalkou. Přelijte bešamelovou omáčkou.

Zapékané vepřové plátky s houbami a bramborami v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Pečená vepřová kotleta s brambory v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes
Pečená vepřová kotleta s brambory v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

3. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180 °C.

4. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a posypte jarní cibulkou.

Pečená vepřová kotleta s brambory v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

5. Podávejte na talíři s láskou a velkou chutí.

Pečená vepřová kotleta s brambory v bešamelové omáčce
Zdroj: Cookrate – Meat Recipes

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: