Hlad je nejlepší kuchař. Pokud hledáte skvělý recept na chuťovku, která zasytí Vás i vaše blízké, připravte si tento výjimečný recept – neobyčejná dvoumasá roláda s krůtími prsy a vepřovým masem. Příprava je velmi jednoduchá – srolujte, svažte a upečte. Navíc ji můžete podávat teplou nebo studenou a s jakoukoli přílohou – stále bude chutnat báječně. Nejlépe se hodí ke spoustě zeleniny.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dvoumasá roláda s krůtími prsy a vepřovým masem
Co budeme potřebovat:
- 1500 g vepřového masa (plec)
- 500 g krůtích prsou (nebo kuřecího masa)
- 2 špetky soli
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- jedna čajová lžička slunečního chmele
- 1 lžíce uzené papriky
- 40 g česneku
Jak budeme postupovat:
1) Vepřové maso omyjte a osušte. Nakrájejte ji tak, aby vznikla deska o tloušťce asi 1 cm.
2) Krůtí maso omyjte a osušte. Krájejte podobným způsobem.
3) Smíchejte sůl, mletý kmín, mletý koriandr, slunečnicová semínka a uzenou papriku.
4) Na povrch vepřového nasypte část směsi koření a česnek prolisovaný lisem na česnek.
5) Na obě strany krůtí placičky rozetřete další kořenící směs.
6) Na vepřové maso položte krůtí maso.
7) Od delšího okraje je srolujte do kompaktního válečku.
8) Povrch rolády posypte zbylým kořením.
9) Masovou roládu vložte do fóliového obalu. Svažte ji potravinářským provázkem nebo proužky stejné fólie, aby měla pěkný tvar a během vaření se nerozpadla.
10) Položte roládu na plech a vložte ji do trouby vyhřáté na 100 °C. Pečte 120 minut.
11) Nechte je mírně vychladnout a poté je sejměte z fólie.
12) Porcujte a s chutí podávejte! Je vynikající teplá i studená!
Přejeme dobrou chuť!