Hledáte nějakou snadnou a rychle připravenou chuťovku či byste rádi vyzkoušeli něco nového? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastické a křehké rohlíčky plněné jablky. Pokud tedy doma máte pár kousků jablek, pak je tento recept přesně pro vás! Rohlíčky jsou skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou jistě potěšíte každého člena vaší rodiny. Tato jablečná dobrota se také hodí, jako skvělé pohoštění na rodinou oslavu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické rohlíčky plněné jablky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jahodový koláč!
Výborný recept na rohlíčky plněné jablky:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek vlažného mléka
- 125 g rozpuštěného másla
- kůra z jednoho citronu
- 1 kostka droždí
- 2 lžičky soli
- 3 lžíce cukru krystal
- 3 k vajec
- 200 ml kysané smetany
jablečná náplň:
- 4-5 ks jablek
- skořice
- cukr
na potření:
- 2 žloutky
- 2 lžíce mléka
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si obě mouky prosejeme a přidáme cukr, sůl vajíčka, smetanu, nastrouhanou citronovou kůru.
2) Do vlažného mléka přidáme 1 PL cukru, 2PL mouky a také rozdrobené droždí. Chvilku necháme odpočinout a následně přidáme prosetou mouku a rozpuštěné máslo.
3) Vypracujeme si hezké hladké těsto. Poté necháme na teplém místě kynout.
4) Pokračujeme náplní. Jablka si oloupeme a nastrouháme. Přidáme cukr a skořici. Důkladně promícháme.
5) Těsto si rozválíme na pomoučeném vále. Poté si těsto rozdělíme na zhruba 16 stejných částí. Tyto jednotlivé dílky si rozválíme na kolečka. Každé kolečko si nařízneme do poloviny.
6) Nyní už začneme jednoduše plnit a tvořit jednotlivé rohlíčky. Ty poté umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a potřeme jej rozšlehaným žloutkem smíchaným s mlékem.
7) Pečeme při 190 stupních zhruba 20-25 minut. Máme hotovo!
Přejeme dobrou chuť!