Máte doma cizrnu a nevíte, co s ní? Jak a na co ji použít? Tento dnešní recept, který vám s radostí nabízíme, vám jistě pomůže. Připravte si smažené cizrnové kuličky se zeleninou směsí. Recept je pro 4 osoby, je velmi jednoduchý, rychlý a výsledek bude stát za to.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené cizrnové kuličky se zeleninovou směsí
Co budeme potřebovat:
Ingredience pro 4 osoby:
- 1/2 kg cizrny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst čerstvého koriandru
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce jedlé sody
- 50-75 g strouhanky
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Cizrnu nasypejte do hrnce, osolte a zalijte vodou téměř do tří čtvrtin hrnce, aby nabobtnala – nejlépe přes noc.
2. Druhý den ji slijte a vložte do mixéru, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, hrst petrželky a hrst koriandru, zalijte vodou a rozmixujte do konzistence pyré. Dochuťte solí, černým pepřem, mletým kmínem, jedlou sodou – díky sodě se kuličky při pečení zvětší a na zahuštění zasypte strouhankou a mixujte.
3. Potřebujete získat pyré, aby se dalo dobře tvarovat, proto ho přikryjte pokličkou a je lepší, když ho dáte na 15 minut do mrazáku nebo na 30 minut do lednice, záleží na vás!
4. Potom si připravte hrnec nebo pánev s rozehřátým olejem a rukama tvarujte kuličky, které vložíte do oleje, nechte je v něm plavat a smažte je dozlatova.
5. Po osmažení je přendejte na talíř s ubrouskem, aby nasákl zbytek oleje.
6. Také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem a hlavně s velkou láskou a chutí.
Přejeme dobrou chuť!