Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené krůtí stehno s rozmarýnem a česnekem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené krůtí stehno s rozmarýnem a česnekem
Co budeme potřebovat:
- 2 krůtí stehna
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 citron (citronová šťáva)
- 0,5 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kmínu
- 0,5 lžíce mletého černého pepře
- 5 stroužků česneku
- 1 větvička rozmarýnu
Jak budeme postupovat:
1. Stehna omyjte a osušte. Každou část stehna propíchněte tenkým nožem na několika místech ze všech stran. Stehna vložte do zapékací misky, osolte, posypejte kmínem a černým pepřem.
2. Přilijte olej a citronovou šťávu. Vzniklou směs koření dobře rozetřete po povrchu stehen a dejte stranou.
3. Česnek očistěte a každý stroužek podélně rozkrojte na třetiny. Poté stehna propíchněte a do každého zářezu vložte česnek a dva malé lístky rozmarýnu. Marinované maso dejte na hodinu do lednice.
4. Předehřejte troubu na 180 °C.
5. Maso podlijte trochou vody a pečte 20 minut. Potom ho vyjměte, otočte na druhou stranu, potřete tukem a pečte dalších 25 minut.
6. Podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým zeleninovým salátem. Výběr je na vás.
Přejeme dobrou chuť!