Pečené krůtí stehno s rozmarýnem a česnekem – jemné, voňavé, křupavé

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené krůtí stehno s rozmarýnem a česnekem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečené krůtí stehno
Zdroj: iStockphoto

Pečené krůtí stehno s rozmarýnem a česnekem

Co budeme potřebovat:

  • 2 krůtí stehna
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 citron (citronová šťáva)
  • 0,5 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kmínu
  • 0,5 lžíce mletého černého pepře
  • 5 stroužků česneku
  • 1 větvička rozmarýnu

Jak budeme postupovat:

1. Stehna omyjte a osušte. Každou část stehna propíchněte tenkým nožem na několika místech ze všech stran. Stehna vložte do zapékací misky, osolte, posypejte kmínem a černým pepřem.

2. Přilijte olej a citronovou šťávu. Vzniklou směs koření dobře rozetřete po povrchu stehen a dejte stranou.

3. Česnek očistěte a každý stroužek podélně rozkrojte na třetiny. Poté stehna propíchněte a do každého zářezu vložte česnek a dva malé lístky rozmarýnu. Marinované maso dejte na hodinu do lednice.

4. Předehřejte troubu na 180 °C.

5. Maso podlijte trochou vody a pečte 20 minut. Potom ho vyjměte, otočte na druhou stranu, potřete tukem a pečte dalších 25 minut.

6. Podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým zeleninovým salátem. Výběr je na vás.

Přejeme dobrou chuť!