Nevíte co uvařit na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodnou vepřovou panenku na tymiánu a se smaženou zeleninou. Příprava večeře vám zabere jen několik minut a můžete začít jíst!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodná vepřová panenka na tymiánu se smaženou zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 500 g vepřové panenky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 stroužek česneku
- větvičky tymiánu – podle chuti
- 50 g másla
Směs smažené zeleniny:
- 1 červená cibule
- 3-4 lžíce rostlinného oleje
- 1 chilli paprička
- 1 žlutá paprika
- 500 g cherry rajčátek
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky teriyaki omáčky
- hrst petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Celou vepřovou panenku osolte, opepřete a z každé strany promasírujte, aby se koření vstřebalo.
2. Připravte si pánev s olejem a vložte do ní vepřovou panenku. Maso z každé strany opečte, poté přidejte stroužek česneku rozříznutý napůl, několik snítek čerstvého tymiánu a vše společně smažte na mírném ohni.
3. Následně přidejte máslo, nechte ho rozpustit a položte větvičky tymiánu na česnek a panenku tak, aby se vznášela ve vzduchu a pečte společně 20 minut na mírném ohni.
4. Připravte si jinou pánev s olejem a nasypte do ní červenou cibuli nakrájenou nadrobno, pak přidejte chilli papričku nakrájenou nadrobno – promíchejte a smažte na mírném ohni, poté přidejte žlutou papriku a cherry rajčátka nakrájená nadrobno. Dochuťte solí, černým pepřem a během smažení míchejte. Následně přidejte teriyaki omáčku a nasekanou petrželku – promíchejte.
5. Po upečení potřete panenku česnekovo – tymiánovou omáčkou a podávejte ji se smaženou zeleninou, kterou jste si připravili a hlavně s láskou, skvělou chutí a radostí, jako se vám to fantasticky povedlo.
6. Dobrou chuť!