Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit domácí věnečky plněné malinovým džemem a smetanovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající pekař i pekařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí věnečky plněné malinovým džemem a smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 110 g mléka
- 110 g vody
- 15 g cukru
- špetka soli
- 105 g másla
- 135 g mouky
- 4 vejce
- moučkový cukr – na posýpání
Náplň:
- 250 g smetanového sýra nebo ricotty
- 50 g moučkového cukru
- 150 g smetany 33 %
Na posypání a zdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte mléko do hrnce, přilijte vodu, přidejte špetku soli, máslo a vařte na mírném ohni, dokud směs nepřivedete k varu, poté snižte teplotu a za stálého míchání přisypejte mouku – míchejte.
2. Poté odstavte z ohně a přendejte směs do mísy.
3. Mezitím rozbijte vejce do odměrky a rozšlehejte je vidličkou.
4. Směs v míse promíchejte a za stálého míchání postupně přilívejte vaječnou směs v 5-6 krocích, pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě jedno vejce.
5. Těsto nalijte do zdobícího sáčku, připravte si plech a formičku o průměru 8-10 cm, pomocí ní udělejte obrysy – vytvarujte z těsta kolečka a posypejte je moučkovým cukrem.
6. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 170 °C.
7. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou věnečky upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby, nechte je 15 minut vychladnout a poté je rozkrojte na polovinu.
8. Smetanový sýr nebo ricottu dejte do mísy, přisypejte moučkový cukr – promíchejte, pak vmíchejte 33 % smetanu a promíchejte společně dohladka.
9. Poté věnečky položte na mřížku a naplňte spodní část malinovým džemem a smetanovým krémem, pak položte vrchní část věnečku a posypejte moučkovým cukrem.
10. Domácí věnečky plněné malinovým džemem a smetanovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!