Pokud přemýšlíte o lehkém a jemném dezertu nebo Vás přepadla chuť na kávu, zkuste zkombinovat tyto chutě v jedné sklenici a zabijte dvě mouchy jednou ranou! Připravte si čokoládové poháry tiramisu poseté vrstvou hořkého kakaa. Dokonalá souhra ingrediencí a chutí si Vás zaručeně získá. Můžeme se do toho pustit?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové šálky tiramisu posypané hořkým kakaem
Co budeme potřebovat:
- 250 g Mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce vaječného likéru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 24 ks dlouhých cukrářských piškotů
- 50 ml silné kávy
- 100 g hořkého čokoládového kakaa
Jak budeme postupovat:
1) Smetanu ke šlehání a vanilkový cukr ušlehejte dohromady do tuha.
2) Mascarpone dejte do mísy s vaječným likérem a dobře promíchejte. Lehce vmíchejte šlehačku.
3) Připravte si 6 dezertních sklenic. Na dno každé z nich vložte 2 sušenky namočené v kávě. Na sušenky navrstvěte polovinu krému a na něj nastrouhejte hořkou čokoládu.
4) Kávové sušenky položte zpět na čokoládu a rozdělte zbývající krém.
5) Poháry na tiramisu uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
6) Před podáváním posypte pořádným množstvím kakaa.
7) Takto připravené a vychlazené poháry tiramisu můžete podávat.
Tip pro Vás:
Pokud máte rádi skořici, můžete tento dezert lehce poprášit mletou skořicí.
Přejeme Vám dobrou chuť!